Latin név: 
Colocasia esculenta
Kattintson a képre a teljes méretű változat megtekintéséhez

Jelenleg nem rendelhető!

A kontyvirágfélék családjának tagja. Európában elsősorban hatalmas leveleinek díszítő hatása miatt ültetik. Hawaii szigetén kb 300 fajtát termesztenek.
Ázsiában és Óceániában régóta gyökérzöldségnek termesztett haszonnövény, mára már az egész világon elterjedt kultúrnövény. Gyors növekedésű.
Ázsiában is előfordul. Kínában külön ünnepségeken rituális keretek közt fogyasztják, és úgy tartják, javítja a látást. A mocsaras területek az élőhelyei, hiszen nagy a vízigénye.
Levelei nagyok, szív alakúak, 1-1,5 méterre is megnőnek. A talajból vagy a vízből kiálló óriási zöld színű levelei miatt könnyű felismerni. Gumós gyöktörzse évelő, melyet táró-krumplinak is neveznek, és japán konyhaművészetben szatoimo néven fontos alapanyag.
Levelei közt fejlődik a kontyvirághoz hasonlító virágzat. Virágai 4-20 cm hosszú torzsavirágzatban fejlődnek, amelyből 3-6 cm hosszú rész krém fehér vagy sárga, összesen 9-40 cm hosszú és 2-5 cm széles buroklevél vesz körül. A kontyvirágfélékhez hasonlóan ez a növény is oxalátkristályokat tartalmaz, és emiatt nyersen nem fogyasztható. Magas víztartalma mellett főként keményítőtartalma magas. Diétás rostban gazdag, és a benne levő fehérje és cukor miatt is tápláló. (Forrás: Wikipedia)
Eredetileg vízinövény, de cserépben is szépen nő.

30/40 cm magas, konténeres növények.

1.500Ft
Igények
Talajtípus: 
Közömbös
Tápanyagigény: 
Közepesen tápanyagigényes
Vízigény: 
Nagy vízigény
Fényigény: 
Teljes napfény