Azték zsálya, Chia (~15cm) < Újdonság

Latin név: 
Salvia hispanica
Kattintson a képre a teljes méretű változat megtekintéséhez

Rendelhető

Neveljen Azték zsályát, legyen saját chia magja!
Közép- és Dél-Mexikóban őshonos, értékes magot adó növény. A dél-amerikai civilizációk a chiát, mint az egyik legfontosabb élelmiszer- és gyógynövényükként termesztették. Felhasználták szertartásaikon is, mivel úgy tartották, hogy természetfeletti képességeket ad. Manapság a chia mag széles körben ismert a világon, köszönhetően sokoldalú felhasználhatóságának.
a chia mag „futó ételként” is ismert? Fontos szerepet játszik a tarahumarák, egy indián törzs étrendjében, akik eredményes hosszútávfutók.
Érdekességként: Tudta, hogy…három különböző típusú Omega-3 zsírsav létezik? Az ALA (alfa-linolénsav) esszenciális zsírsav, a szervezetünk nem képes előállítani. A DHA (dokozahexánsav) és az EPA (eikozapentaénsav) a lazachoz hasonló halfélékben található. Utóbbi kettőt képes a szervezetünk alfa-linolénsavból előállítani, melyet nagy mennyiségben tartalmaz a chia mag is."
A chiamag napjainkban borsos ára ellenére egyre népszerűbb, felhasználására rengeteg recept található. Pudingok, müzlik és még nagyon sokféle egészséges étel összetevője, igazi „superfood”

~15 cm magas, konténeres növények.

Igények
Talajtípus: 
Közömbös
Télállóság: 
0 fokig télálló
Tápanyagigény: 
Közepesen tápanyagigényes
Vízigény: 
Közepes vízigény
Fényigény: 
Teljes napfény
590Ft