Baromfitrágya granulátum 4kg-s műanyag füles vödörben -

Latin név: 
-
Kattintson a képre a teljes méretű változat megtekintéséhez

Jelenleg nem rendelhető!

A Tyúkanyó kiváló minőségű fermentálással készült (70ºC-on) baromfitrágya pellet, amely állategészségügyileg szigorúan ellenőrzött baromfi almokból származik.
Biogazdálkodásban is alkalmazható!

Nagymértékben tartalmaz:
 szerves anyagokat,
 tápanyagokat,
 mikroelemeket,
 hasznos, a talajban lévő mikroorganizmusok számára nélkülözhetetlen tápanyagokat.
Összetétel: 4-4,5-3 NPK, Ca 10%, Mg 1%, +(Fe, Mn, Cu, Zn, Mo, B)

Formája:
 3-4 mm átmérő x 5-7 mm hosszúságú granulátum

Legfontosabb tulajdonságai közül kiemeljük, hogy a Tyúkanyó® használata lényegesen megnöveli a mikrobiológiai tevékenységet a talajban és magas szerves anyag tartalmának köszönhetően megnöveli a talaj pufferképességét, ezáltal dinamikusabbá válik a tápanyagfelvétel.
Előnye hogy a hőkezelésnek köszönhetően egyáltalán nem perzseli a gyökérzetet!
A Tyúkanyó®-ban található szerves anyagok a talajba kerülve huminsavra és aminosavra bomlanak le. Ez a folyamat oxigént igényel, ettől optimálisabb lesz a talajszerkezet és javul a vízmegkötő képessége, illetve helyenként a lekötődött kálium is jobban felvehetővé válik. A lazább talajszerkezetnek köszönhetően elkerülhetjük a gyökérfulladást, illetve fiatal növényeknél könnyebbé, dinamikusabbá válik a gyökérnövekedés.
Mindemellett jelentős mennyiségben tartalmaz olyan humin-fulvol-aminosav vegyületeket, melyek oldják a talajban lévő ásványi anyagokat, így ezeket a növény jóval nagyobb mennyiségben képes felvenni.
Ha a Tyúkanyó®-ot használja, csökkentett műtrágyadózissal lehet számolni, így költségcsökkenéssel lehet számolni. A jobb tápanyag ellátás miatt termésmennyiség növekedést várhatunk és a növény beltartalmi értékei is javulnak.
Repítő tárcsás műtrágyaszórókkal és kézzel is gazdaságosan kijuttatható.

1.990Ft