Adatvédelmi nyilatkozat

Az Egzotikus Dísznövények weboldal tulajdonosa, Sára József, (továbbiakban: üzemeltető) kijelenti, hogy a webáruházon keresztül megszerzett adatokat a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli, különös tekintettel a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. rendelkezéseire.

Az üzemeltető kijelenti továbbá, hogy tiszteletben tartja az oldal látogatóinak, és regisztrált felhasználóinak személyes és bizalmas információit. A tudomására jutó valamennyi adatot és tényt bizalmasan kezel, azokat kizárólag szolgáltatásai működtetéséhez, fejlesztéséhez, valamint saját célú kutatás illetve statisztika készítéséhez használja fel. Az egzotikusdisznovenyek.hu adatkezelését kizárólag Sára József, mint üzemeltető végzi, harmadik fél részére személyes adatokat nem ad ki, csak az érintett személy kifejezett hozzájárulásával.

Amennyiben megkereső hatóság felszólítja az üzemeltetőt adatszolgáltatásra, és kiadásra, köteles személyes adatot kiadni, ha annak minden feltétele fennáll.

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

- 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
- 1992. évi LXVI. törvény - a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról; továbbá, az ennek végrehajtásáról rendelkező 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet;
- 1998. évi XIX. törvény - a büntetőeljárásról (a továbbiakban Be.);
- 1998. évi VI. törvény – az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során;
- 1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény);
- 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

Személyes adat akkor kezelhető ha,

a) ahhoz az érintett hozzájárul,
b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli. Törvény közérdekből – az adatok körének kifejezett megjelölésével – elrendelheti a személyes adat nyilvánosságra hozatalát.

Minden egyéb esetben a nyilvánosságra hozatalhoz az érintett hozzájárulása, különleges adat esetében írásbeli hozzájárulása szükséges. Kétség esetén azt kel vélelmezni, hogy az érintett a hozzájárulását nem adta meg. Az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni az érintett közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében.

Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

Vagyis az üzemeltető, a regisztráció során megadott személyes és egyéb adatokat, kizárólag az oldalon történő vásárlás menete alatt használja fel, így beleértendő a számlázással és postázással kapcsolatos tevékenységeket is.

A webshop tartalmára vonatkozó információk:

Az Egzotikus dísznövények weboldalon található tartalmakat az üzemeltető, mint forgalmazó, tájékoztatási jelleggel mutatja be. Az ezen weboldalon található adatokért, árak és kiírások helyességért az oldal üzemeltetője nem tartozik felelősséggel, mint ahogy az elírásokból keletkező esetleges károkért sem, (ide tartoznak a közvetlen és közvetett károk, másik fél részéről történő esetleges profitkiesés).

Az egzotikusdisznovenyek.hu oldal tartalmazhat más internetes oldalakra mutató linket, képi, hangi vagy más vizuális elemmel rendelkező harmadik fél által, az egzotikusdisznovenyek.hu –tól függetlenül üzemeltetett webes felületet. Az ilyen és ehhez hasonló reklámtevékenység, vagy más üzleti kapcsolat révén az egzotikusdisznovenyek.hu partner oldalai tartalmáért, valamint az ott megjelenő termékekért és szolgáltatásokért az üzemeltető semmilyen felelősséggel nem tartozik.

A webáruházban történő böngészéssel és a megrendelés rögzítésével Ön tudomásul veszi – és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti – az oldal jogi nyilatkozatában foglaltakat, valamint az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi nyilatkozat teljes tartalmát!

Jogorvoslat

Amennyiben az Ön tiltakozása ellenére személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem éri, úgy az alábbi jogorvoslati lehetőségekkel élhet:

- tájékoztatást kérhet személyes adatainak kezeléséről, valamint kérheti a személyes adatainak helyesbítését;
- kérelmére tájékoztatást adunk az általunk kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kaphatták meg az adatokat. A kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adjuk meg a tájékoztatást.
- az Ön személyes adatát töröljük,

a) ha kezelése jogellenes,
b) ha Ön azt kéri,
c) ha az adatkezelés célja megszűnt,
d) ha az adatok tárolásának törvényben meghatározott ideje lejárt, vagy
e) ha azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.

A helyesbítésről és a törlésről Önt, e-mail útján értesítjük. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
c) a tiltakozás jogának gyakorlását törvény lehetővé teszi.

Sára József őstermelő, mint Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – meg fogjuk szüntetni, és az adatokat zároljuk, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesítjük mindazokat, akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. Amennyiben Ön a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +361/391-1400
Fax:+361/391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu