Adatvédelmi nyilatkozat

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Jelen dokumentum tartalmazza az Egzotikus dísznövények webáruház ( a továbbiakban: "Adatkezelő") tájékoztatását a http://www.egzotikusdisznovenyek.hu internetes oldalon (a továbbiakban: Honlap) elérhető űrlap kitöltői (a továbbiakban: Érintett) felé személyes adataik kezelésével kapcsolatban.

Adatkezelő elérhetőségei:
Sára József őstermelő
Székhely: 8699, Somogyvámos, Haladás u.17.
Őstermelői igazolvány száma: 1842644
Adószám: 64395366-1-34
E-mail cím: egzota108@gmail.com

1. Az adatkezelés jogalapja, célja, a kezelt adatok köre és az adatkezelés időtartama
Az adatkezelés jogalapja minden felvett adat esetében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint az Érintett önkéntes hozzájárulása. A tájékoztató alapján az Érintett alábbi adatait kezeljük:

Kezelt adatok:
Kötelezően megadandó adatok:
- Vezetéknév,
- Keresztnév,
- Cím,
- E-mail cím,
- Mobiltelefonszámok

Adatkezelés célja:
Hírlevél kiküldése, tájékoztató anyag küldése
ok

Adatkezelés időtartama:
Adatkezelő az adatokat a nyilvántartás törléséig kezeli

A fent hivatkozott webhelyen megadott adatokat az Adatkezelő kizárólag a Magyar
Posta Logisztika részére, védett, üzleti belső rendszerén keresztül továbbítja
csomagfeldolgozás céljából.

2. Cookie adatkezelés
Adatkezelő a Honlap testre szabott és hatékony használata, valamint a minél teljesebb felhasználói élmény érdekében az Érintettek számítógépén kis adatcsomagot, ún. cookie-t (sütit) helyezhet el. A cookie-k (sütik) olyan azonosítók, amelyeket a Honlap, vagy a cookie-t gyűjtő partner szervere az Érintett által használt számítógépnek küldhet, hogy azonosítsa a Honlapon tartózkodás alatt használt számítógépet és tárolja a Honlap használatára vonatkozó technikai adatokat (például az átkattintásokat, egyéb navigációs adatokat). A legtöbb böngésző az alapbeállítás szerint automatikusan fogadja ezeket a cookie-kat (sütiket). A cookie-k (sütik) tárolása kikapcsolható, illetve annak beállítására is van lehetőség a böngészőben, hogy értesítést kapjon mielőtt számítógépén cookie-t (sütit) tárolnak. Ezek a beállítások kizárólag egy adott (használt) böngészőprogramra és számítógépre vonatkoznak, a cookie-k (sütik) beállításait és kikapcsolását számítógépenként és böngészőként külön-külön kell beállítani. A cookie-k (sütik) kikapcsolásával a Honlap üzemeltetője nem tudja garantálni a Honlap valamennyi funkciójának megfelelő működését és a Honlap teljes körű használatát. A Honlap első használatával a Honlap látogatója elfogadja, hogy számítógépén cookie-k (sütik) kerüljenek elhelyezésre.

3. Az Ön jogai az adatkezeléssel kapcsolatban
3.1. Tájékoztatáshoz és tiltakozáshoz való jog
Bármikor jogosult tájékoztatást kérni postai, elektronikus, vagy a tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken keresztül az általunk kezelt, Önre vonatkozó személyes adatokról.

Kérése esetén tájékoztatjuk:
- a kezelt adatokról,
- az adatkezelés céljáról,
- jogalapjáról,
- időtartamáról,
- arról, hogy kik és milyen célból kapják, vagy kapták meg az adatait.

A tájékoztatást a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban, a tájékoztatás-kérés formájától függően papír, vagy elektronikus úton adjuk meg.

Bármikor tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. A tiltakozást annak benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 25 nap alatt megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és döntésről tájékoztatjuk Önt.

3.2. Adatok törlése, helyesbítése, zárolása
Bármikor jogosult az általunk kezelt személyes adatai törlését, vagy a helytelenül rögzített személyes adatai helyesbítését kérni.

A törlési kérelmet csak akkor nem tudjuk teljesíteni, ha a törlés olyan iratra, okiratra is kiterjedne, amelyet törvényi előírás (pl.: a számvitelről szóló törvény) szerint meg kell őriznünk.

Ezen kívül zároljuk a személyes adatot, ha Ön ezt kéri, vagy ha a rendelkezésünkre álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Ön jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adatot addig kezeljük, ameddig fennáll az adatkezelési cél, vagy jogos érdek, amely a személyes adat törlését kizárta.

A törlési, helyesbítési és zárolási kérelemnek a lehetőségekhez képest leghamarabb, de legfeljebb 25 napon belül eleget teszünk és értesítjük Önt. Ha kérelmének nem tudtunk helyt adni, ez esetben is 25 napon belül értesítjük.

Ha az adatot az Ön hozzájárulásával más személy számára továbbítottuk, az adattovábbítás címzettjét is értesítjük a szükséges lépésekről.

4. Jogorvoslati lehetőségek az Info.tv., valamint a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) alapján
Ön jogosult panaszával a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz
(1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; www.naih.hu, Telefon: +36 (1) 391-1400, Telefax: +36 (1) 391-1410, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) fordulni, vagy a Polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény szerint hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Bíróság előtt érvényesíteni személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogait.

5. Adatbiztonság
Az informatikai rendszerek működtetése során a szükséges jogosultságkezelési, belső szervezési és technikai megoldásokat biztosítjuk, hogy adatai illetéktelen személyek birtokába ne kerülhessen, illetéktelen személyek az adatokat ne tudják módosítani, törölni, vagy kimenteni a rendszerből. Az adatvédelmi és adatbiztonsági követelményeket érvényre juttatjuk adatfeldolgozóinkkal szemben is.

Az esetleges adatvédelmi incidensekről nyilvántartást vezetünk, amennyiben szükséges, a felmerülő incidensekről tájékoztatjuk Önt.

6. Egyéb rendelkezések
Fenntartjuk a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót - az adatkezelés jogalapját, célját és a kezelt adatok körét érintő módosításokon kívül - egyoldalúan módosítsuk. A módosítás a www.egzotikusdisznovenyek.hu weboldalon való közzétételének napján lép hatályba.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2018. május 25. napjától érvényes.